keskiviikko 29. elokuuta 2012

Silkkikuikka

Marimekon Silkkikuikka kylpypyyhkeet kaipasivat kovasti pieniä pyyhkeitä kaverikseen. Kesäinen reissu Marimekon tehtaanmyymälään Herttoniemessä ratkaisi tämän ongelman. Ale-korista löytyi pyyhe sopivalla kuosilla, mutta kohtuullisen epäkäytännöllisessä koossa, 50 x 100. Mihin ihmeeseen  tuollaista pyyhettä on tarkoitus käyttää!?! Pienellä tuunauksella niistä syntyi kaksi varsin sopivaa pikkupyyhettä.


Vinokaitaleen väriksi olisin halunnut tuon tummemman vihreän, mutta jouduin hieman joustamaan. Kauppias totesi, että ei näitä kaiken maailman väreissä löydy. Lyhyen keskustelun päätteeksi päädyin lilaan ja vihreään vinokaitaleeseen. Loppukaneetiksi kauppias kehotti jatkossa käyttämään kankaana muuta kuin Marimekkoa. Valitettavasti kauppias omistaa tämän kaupungin parhaan omelutarvike- ja nappikaupan.


Hyvinhän nuokin värit pyyhkeisiin sopivat. Nyt meidän kylppärissä on täydellinen silkkikuikkarivistö.



maanantai 27. elokuuta 2012

Kiroileva siili

Kiroileva siili on meidän taloudessa kovin suosittu hahmo. Nämä töppöset eivät suinkaan syntyneet hahmon innoittamina, mutta ristittiin heti Kiroilevan siilin kavereiksi. Inspiraationlähde oli ennemminkin lankavarastoon unohtuneet kerät ja vanha Suuri käsityö-lehti.



Ensimmäiset tossut oli siipan lisäsynttärilahja. Pitäähän keski-ikää lähestyvällä miehellä töppöset olla! Tossut oli niin nopeat tehdä, että samalla innolla syntyi itsellekin pari. Vielä jäi lankaa yhteen kaksiväriseen pariin...

Lanka: Garnstudion Eskimo ja Karisma
Puikot: 6,00 pyörät


Villaa ja silkkiä blogin aiempia kirjoituksia löytyy muuten osoitteesta vilsilk.vuodatus.net.